Club


  My Travels
Recommended places to stay
<<Back


 
 


EDULLISTA JA LUONNONLÄHEISTÄ MAJOITUSTA SAARENMAALLA, MUSTJALAN KUNNASSA

 

B&B KOOLI KOPLI

EE 93617 Vanakubja küla, Mustjala vald,
Saaremaa, Eesti Estonia

Jorma T Ihalainen,

Malkapolku 3 E, 00630 HELSINKIVieraile kotisivulla!

GSM 050-3560553
GSM +372 (0)56 603228 (15.5.-15.9.)

E-mail: bbkooli(at)saunalahti.fi

www.saunalahti.fi/bbkooli


Löysin Kooli Koplin 90 -luvulla. Mustjalan alue oli jo tuolloin tukikohtani Saarenmaalla. Ja on yhä.

Jorma on pikkuhiljaa remontoinut tätä entistä pioneerileiriä kodikkaaksi ja luonnonläheiseksi majoitusvaihtoehdoksi omatoimisille Saarenmaan -matkaajille.

Oivallinen valinta pyöräilijöille, lintu- ja kasviharrastajille, lapsiperheille. Runsaasti erilaisia koti-eläimiä.

Sijainti aivan luonnon keskellä. Varsinkin loppukeväästä ja alkukesästä maasto suorastaan pursuaa vihreää, voimaa, elämää. Metsät ja niityt täynnä kieloja, orkideoita, vuokkoja, kurjenpolvia... Ilma täynnä lintujen liverrystä. Kun askel metsäpolulla johtaa lammen rantaan, räpiköi samassa kurki tai joutsen lentoon... Kas, tuolla vastarannalla puuhailee kettu jotakin...

Kooli Koplin hintataso on murto-osa Saarenmaan pääkaupungin Kuressaaren tasosta. Päivittäiset linja-autoyhteydet Kuressaaresta.

Sauna ja aamupala tilauksesta.

Mustjalan kirkonkylästä parin kilometrin päästä löytyy posti, lääkäri ja perinteinen kyläkauppa.

Lähitienoon retkikohteista mainittakoon Küdema Kurisu muutaman kilometrin päässä, Võhman suuntaan. Sarjastamme Ihmeellinen Luonto: Küdemassa joki keväisin katoaa maan sisään! Loppukeväästä Küdemasta voi bongata kylmänkukkia ja villitulppaaneja.

Eräs Eestin kansallismaisemista, Panga Pankin jyrkänne samoinkuin Tagarannan rantajyrkänne lahden toisella puolella kannattaa käydä katsomassa. Pohjois- Euroopan upeimpia merimaisemia.

Mainio päiväretkikohde on myös Karujärvi (eli Karhujärvi), sieltä löytyy camping - alue palveluineen. Mieleenpainuva hetki oli kerran kesällä, kun tuntien fillaroinnin jälkeen saavuin sinne rankkasateessa. Ei ristin sielua missään, mutta alueen ämyreistä soitettiin täysillä Doors -klassikkoja. Tunnelma tuossa Doors - konsertissa mökin räystään alla sadetta pitäen oli surrealistinen ja vahva. Tuli sekin taas todettua, että Eesti on maa, missä toisinaan vielä tapaa miellyttäviä ja omituisia yllätyksiäkin, toisin kuin koto-Suomessa.

Unohtaa ei sovi myöskään Vilsandin luonnonpuistoa, noin sadan saaren alue. Lintuharrastajien Paradiisi.

Oma suosikkini: Võhman kyläkauppa, noin kymmenen kilometriä Pangan suuntaan. Siellä aika tuntuu pysähtyneen jonnekin 50 -luvulle... Kauankohan "kauplus" on vielä toiminnassa?

Niin, Georg Otshan kiteytti Saarenmaan idean jo "Saarenmaan valssissaan". Tuo kappale kertoo olennaisen Saarenmaan ajatuksesta. Samaan tunnelmaan voi vieläkin päästä valoisana kesäyönä, hiekkatietä pyöräillessä katajien ja niittyjen välissä...


Bed&Breakfast Kooli Kopli
in Saaremaa, Estonia.
Private Summer Guest Houses. Suitable for Families.
May 15.-September 15.

Your host: Jorma Ihalainen
Home Pages: www.saunalahti.fi/bbkooli
E-mail: bbkooli(at)saunalahti.fi

Mustjala Magnificent And Unspoiled Nature!
A photographer's, nature-lover's, fish-eater's Paradise!
The waters are still clean to swim, and the flora abundant-especially in May, with a variety of orchids and other spring-bloomers. In the nearby villages traces of "Soviet Chic" can be found.

Jorma's cozy place is ideal for backpackers and bikers.
Excellent sauna and breakfast!"Saaremaa valss" My first evening full of magic in Mustjala, Saaremaa, August 1999.

Home