Club


The Book: Opus 2. ISBN 978-952-92-3540-7  
 

 The Book: Opus 1.
53 photos, 64 pages, size A5, ISBN 952-91-3221-2
 


(Click book covers for better pictures!)


Click the photo for a bigger view! Click the photo for a bigger view!

 
"Kirjan myynti on aina käsityötä, ja mitä vähemmän on välikäsiä, sen parempi"


Talouselämä 17.11.2006
Suomen kustannusyhdistyksen puheenjohtaja, Otavan kustannusjohtaja Leena Majander-Reenpää

 

Two generations, four photographers, over half a century, a new millennium...
Commercial photography and portraits. Books, posters, postcards and Christmas cards. Calendars and labels. Postage stamps. Newspaper articles, slide shows and television programmes. Visiting cards. Exhibitions of photographs, the Internet...

Most Finns have come across the name of Pitkänen in connection with photography. In one form or another. Consciously or unwittingly.The beginning of the new millennium is a suitable occasion for an "interim report". This book is a pictorial cavalcade of some of the most popular pictures from the years 1948-2001, some of which have been published as postcards or in other form.

The pictures reveal places familiar to many Finns. Elements of national imagery. Perhaps not a comprehensive view of the country, but certainly a considerable part. And of some other countries as well...
At the end of the book is a section on the backround of some of the pictures.
And the shooting continues...


Eläköön sananvapaus!

KIRJEITÄ/LUONTOKUVA-LEHTI
(Tätä pätkää ei Luontokuva -lehti julkaissut. No, käyhän se näinkin...)

Jouko Varonen -niminen henkilö on arvioinut kustantamani kirjan "Pitkästen Parhaita 1948 - 2001" Luontokuvan numerossa 2/2003.

Mainittakoon, että tämä on tiettävästi ensimmäinen juttu lehdistössä kyseisestä, keväällä 2001 julkaistusta kirjasta. Yhtäkään arvostelukappaletta ei postitettu toimituksiin. Yksi toimittaja tosin soitti, mutta kun ei saanut pyytämäänsä vapaakappaletta, lopahti hänen jutuntekohalunsa samalla.

Kirja, joka kustannettiin ilman julkista- tai sponsoritukea, "breikkasi" eli maksoi viimeisetkin omat kulunsa tammikuussa 2003. Tuli mieleen se entisen kirjailija-kustantajan toteamus, että kyllä moni sen kirjan kirjoittaa, mutta vaatii todellista Mestaria myydä se! Ja sanoihan kirjapainon johtajakin, että vasta sitten tietää eläneensä, kun on kustantanut kirjan.

Toisaalta hyvä näinkin, ottaen huomioon lähestulkoon nollatason mainos- ja markkinointikulut.

On hienoa, että esi-isämme taistelivat meille sananvapauden. Jouko Varosellakin on täten oikeus kirjoittaa, että Merikarvialla kuvatussa merirysäkuvassa j ä r v e n pinta välkehtii. Lause on klassikko jo syntyessään.

Skribenttimme aprikoi myöskin, onko mustavalkoinen merenranta/lokkikuva Helsingistä vuodelta 1961 manipuloitu vai ei. Tietenkin se on, kuten vähääkään kuvia katselemaan tottunut huomaa. Lokilla on etupuoli valossa, ja aurinko laskee taakse. Siihen aikaan hommat hoidettiin vaan laboratoriossa, eikä Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:tä sääntöineen ja niiden "tulkintoineen" ollut vielä vuosikausiin olemassakaan.

Edelleen: Varonen löytää kirjasta "satamaa, kerrostalokuilua ja parkkipaikkoja". Minä en. Sensijaan löydän Kauppatoria, töölöläistä pihaa ja manipuloimalla PEITETYN Olympiastadionin parkkipaikan.

Kaikki on niin kovin suhteellista!

Tommi Pitkänen
www.arcticparadise.fi

Suomen Luonnonvalokuvaajat ry.
jäsen 1995 - 2001
erosin, ettei tarvinnut erottaa

Home