| 
          
          
           Sitä mä vaan, että ku noi vihannekset ja hetelmät ei enää maistu miltään... 
Nykyään kun menee markettiin - tuohon kirkkaasti valaistuun, steriiliin 
jääkaappiin - on melko sama minkä hedelmän tai vihanneksen valitsee. Maku on 
sama. Siis mauton tai lähes mauton. 
Huippuna vaikkapa vihreät viinirypäleet. 
Pakattu muoviseen rasiaan. 
 
Rypäleet sinänsä ihan virheettömiä, ulkonäöltään. 
Mutta kovia, raa'an oloisia  ja vailla makua. 
Sama koskee muitakin tuoreita vihannes- ja hedelmätiskin tuotteita. 
Poikkeuksen muodostavat lähinnä torilta 
ostetut marjat. 
Kotimaiset "kivipallo" -tomaatit ovat luku sinänsä. Mitä järkeä ylipäätään on 
väkisin, kalliilla tuontienergialla, kasvihuoneiden keinovalossa jossakin 
Pohjanmaan 
pelloilla 
kasvattaa suomalaisia tomaatteja? Ei niihin makua saada sitten millään. Turha 
toivo. 
Kaikki tämä kiitos Unionin, tehomaatalouden, huippuunsa viritetyn 
"elintarvikehygienian" sekä kaupan tehokkaiksi trimmattujen 
"logistiikkaketjujen". 
Pitää mennä elokuussa Itä-Virumaalle tai Peipsijärven rannoille saadakseen 
herkullisia 
avomaan tomaatteja. Kauppaa käydään venäjän kielellä. 
Kroatian saaristo on myös hyvää tomaatti-aluetta. Vähän kaukana vaan... 
(KUUSAMO 12.7.2007) 
          
            
            
            
             |