Sitä mä vaan, että ku noi vihannekset ja hetelmät ei enää maistu miltään...
Nykyään kun menee markettiin - tuohon kirkkaasti valaistuun, steriiliin
jääkaappiin - on melko sama minkä hedelmän tai vihanneksen valitsee. Maku on
sama. Siis mauton tai lähes mauton.
Huippuna vaikkapa vihreät viinirypäleet.
Pakattu muoviseen rasiaan.
Rypäleet sinänsä ihan virheettömiä, ulkonäöltään.
Mutta kovia, raa'an oloisia ja vailla makua.
Sama koskee muitakin tuoreita vihannes- ja hedelmätiskin tuotteita.
Poikkeuksen muodostavat lähinnä torilta
ostetut marjat.
Kotimaiset "kivipallo" -tomaatit ovat luku sinänsä. Mitä järkeä ylipäätään on
väkisin, kalliilla tuontienergialla, kasvihuoneiden keinovalossa jossakin
Pohjanmaan
pelloilla
kasvattaa suomalaisia tomaatteja? Ei niihin makua saada sitten millään. Turha
toivo.
Kaikki tämä kiitos Unionin, tehomaatalouden, huippuunsa viritetyn
"elintarvikehygienian" sekä kaupan tehokkaiksi trimmattujen
"logistiikkaketjujen".
Pitää mennä elokuussa Itä-Virumaalle tai Peipsijärven rannoille saadakseen
herkullisia
avomaan tomaatteja. Kauppaa käydään venäjän kielellä.
Kroatian saaristo on myös hyvää tomaatti-aluetta. Vähän kaukana vaan...
(KUUSAMO 12.7.2007)
|