Club


Oikeuskanslerin kännisekoilut eli "Pukki Kaalimaan Vartijana"Oikeuskansleri Jaakko Jonkka!

Valtakunnan Ylin Lainvalvoja!

Täähä onki PeliMies!

Heppu vietti maaliskuun 26.- ja 27. päivän välisen yön 1993 Tampereen Poliisilaitoksen juoppoputkassa. Fakta.

Kahden riskin poliisimiehen ja yhden vahtimestarin yhteisponnisteluin saatiin nykyinen Oikeuskansleri Jaakko Jonkka kännisekoilujensa päätteeksi vihdoin murjottua lattialle ja asettumaan. Eikun putkaan!

Rytäkässä eläkkeellä olevalta vahtimestari Jouko Köpältä repeytyi Jonkan rimpuilun johdosta paita käyttökelvottomaksi.

Hyvä meininki, Jaakko!

Tuli otettua soppaa miehekkäästi Helsinki - Tampere -stogen ravintelivaunussa, ja sitten alkoi Jonkan Jaakolle tapahtua... Tai, no... Miehekkäästi ja miehekkäästi... Jonkan oman lausunnon mukaan kolme (3) lasillista valkkaria. Mikäli nykyisen Oikeuskanslerimme väite olisi totta, niin kovinpa olisi heikko viinapää miehellä. Mutta kuulusteluissahan epäillyt saavatkin lasketella minkälaista palturia hyvänsä. Siihen heillä on toki laillinen oikeus.

Vallan mainiota!

Suomen Kuvalehden jutun mukaan Jonkan "haitanteko virantoimituksessa olevalle virkamiehelle" -nimikkeen alaisen häiriköinnin tutkinta poliisin toimesta kuitenkin noin viikon kuluttua lopetettiin "rikoksen vähäisyyden perusteella". Kuvalehti kuvaa päätöstä "poikkeukselliseksi" ja kertoo, että Jonkka olisi kuulusteluissa "selvästi tuonut esiin asemansa". Tuolloin hän toimi esittelijäneuvoksena Eduskunnan Oikeusasiamiehen toimistossa.

Just joo...

Toki asiaan kuuluu - olemmehan Härmässä - että kun Jonkka muutama vuosi sitten valittiin valtakunnan ylimmäksi lainkäytön valvojaksi, arvossapidettyyn Oikeuskanslerin virkaan, ei hän vuoden 1993 Tampereen tapahtumia katsonut aiheelliseksi ottaa esille.

Mitäpä niitä muistelemaan.

Sitäpaitsi sitähän on muutenkin liikkeellä - muistamattomuutta... Eikös tuo Matti Vanhanenkin ole unohdellut asioita? Esimerkiksi sen, missä hän Susan Ruususen tapasi: Kertomansa mukaan Ikean jonossa - vaiko sittenkin netissä? ;-)

Jonkan oma lausunto: "Esimerkiksi paidan repimisestä minulla ei ole mitään muistikuvaa."

Kysymys tietenkin kuuluu, jotta miten ihmeessä noin huonomuistinen mies kykenee toimimaan juristina, ja vielä Oikeuskanslerina? - Vitsi, vitsi!

Ote Jonkan kuulustelupöytäkirjasta, jonka hän allekirjoitti 27.3.1993:

"Muistan tulleeni ulos Tampereella rautatieaseman ulko-ovista, mutta sen jälkeen muistikuvani ovat huonoja. Muistan jossain vaiheessa roikkuneeni josain, mutta siitä ketä muita paikalla oli tai missä olin ei minulla ole enää mitään käsitystä. Seuraava asia minkä käsitin oli, että olin poliisilaitoksen putkassa...". (Sana "josain" on alkuperäisessä kuulustelupöytäkirjassa.)

Hitto vieköön!

Tämä oli Suomen Kuvalehdeltä yllättävä ja positiivinen veto!

Kyseinen julkaisu kun on viime vuosina alkanut tuntua yhä tylsemmältä ja tylsemmältä. Ei ole tehnyt mieli edes niitä halpoja pätkätilauksia ottaa.

Mutta nyt siis selvää ryhdistymistä. Täytyykin alkaa tarkkailemaan "Kuivista" uusin silmin, jos tämä näin kiintoisaksi menee.

-

Tämä uutinen tuli hyvään saumaan.

Ikäänkuin pisteeksi i:n päälle.

Tällainen on siis oikeusoppinut, jolta meni about vuosi sinänsä selvääkin selvemmän Matti Vanhas -keissin pyörittelyssä siihen pisteeseen asti, että asia viimeinkin saatiin nytkähtämään eteenpäin.

Tällainen on Suomen ylin laillisuusvalvoja.

Sopii kuvaan.

Oikein hyvin!

-

"Suomi - maailman vähiten korruptoitunut maa!".

Hah-hah-hah-hah-hah-haa!(Kolilla 11.10.2010)

Lähteet: - Suomen Kuvalehti 5.10.2010
               - Ilta-Sanomat 7.10.2010