Club


PÄÄministeri NettiTreffeillÄ

Niin, tuota Suomen Tasavallan Pääministeriä, Vanhasen Mattia kuulemma pidetään "luotettavana miehenä ja poliitikkona".

Eikös kaveria valittu hommaansa juuri "kunnollisuutensa" takia, edellisen, niin ikään Keskustapuoluetta edustaneen pääministeri Anneli Jäätteenmäen jouduttua valehtelun takia eroamaan?

Tässä meillä piti olla putipuhtoinen, rehellinen poliitikko.

Hiljattaisen avioeronsa jälkeen Vanhanen tosin ryvetti itsensä pahasti nk. "Kaarina -kohussa" ("Matti raiskasi minut henkisesti") ja sai tahran myös taannoisessa "tekstiviesti -jupakassa".

Muistamme - tai ainakin jotkut muistavat, tyhmät äänestäjät todennäköisesti eivät - Vanhasen Matin "Tiedotteen", jossa hän antoi ymmärtää saaneensa "erikoisen ehdotuksen" ja joutuneensa jonkinlaisen, yksityiselämäänsä liittyvän kiristys -yrityksen kohteeksi. Pressanvaalitentissä telkussa herra ei ollut halukas kommentoimaan asiaa enempää. Kyse kuulemma "yksityisasiasta"... - Joo joo! Uskomaton tyyppi! Voiko tällaista olla olemassakaan?

Siis Pääministeri "kiristysyrityksen kohteeksi?". Hmmmmm... Kiinnostavaa!

Harmi vaan, että Vanhasen toilailuja tiiviisti seurannut Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä sai lähteä.

A-P:tähän meidän on paljolti kiittäminen myös Jäätteenmäen pakkoerosta. Juuri Iltishän Jäätteenmäki -skandaalia väsymättömästi piti framilla.

Edelleen Iltis A-P:n johdolla kunnostautui Tanja Karpela -kuplan puhkojana.

Huhujen mukaan Sanoma-WSOY:n hallinnon naiset olisivat A-P:n päätä vadille vaatineet. Kuulostaa uskottavalta - Suomen naisethan ovat KAIKKI feministejä, mikäli se joltakulta olisi jäänyt huomaamatta. Kun tuntee yhden, tuntee samalla kaikki...

Helsingin Sanomia sinänsä voidaan kyllä tätä nykyä pitää feminismin johtavana mediana Suomessa. Asia on tehty kristallinkirkkaaksi pääkirjoitussivullakin, viitattakoon vaikka Hesarin rajuihin kantoihin "Prostituution Vastaisessa Sodassa" samoinkuin erektiolääkkeitä kritisoivaan tanttamaiseen kantaan.

Itse asiassa tuntuu mahdottomalta edes kuvitella, että jonkin muun sorttisia naistoimittajia kuin näitä meidän tietäväisiä feministi -maistereitamme edes ylipäätään voisi olla Hesarin toimittajakunnassa.

Toisaalta kuulunhan itsekin Sanoma-WSOY:n osakkaiden joukkoon. Ihan kivaa kurssikehitystä kuluvan vuoden aikana. Lupailee mukavaa osinkokevättä. Muistettava kuitenkin on, että yhtiön tähänastisten keihäänkärki -tuotteiden, Hesarin ja Iltiksen, levikit eivät ole nousussa, päinvastoin. Kasvu tullee jatkossa entistäkin enemmän uusilta markkinoilta, etupäässä Idästä.

Idässä firman päätuotteet ovatkin sitten lähinnä Cosmopolitan -tyyppistä lisenssikamaa valtaisan, lapsellisen kulutusvimman vallassa oleville kommunismin kahleista vapautuneille naisille. Markkinat lienevät lähes rajattomat. Loputtomasti meikkausohjeita, muotia, parisuhde -hömppää, julkkiksia... Idässä naiset ovat vielä Naisia...

Kriittistä, itsenäistä mediaahan Venäjällä ei enää juuri olekaan.

Tuskinpa sekään A-P:n osakkeita ainakaan nosti, että uusi toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen lienee lestadiolaistaustainen. Eivätkös kaikki lessut ole samalla kepulaisia? Tämä on ainakin oma vaatimaton kokemukseni, hankittu vuosia Koillismaalla kiertäneenä ja lessu/kepulaisten kanssa asioineena. Tunnen heidät.

Tietenkin Sanoma-WSOY:stä vastattiin että vihjailut Pietilän eron poliittisista taustoista ovat "täyttä puppua". Miten muuten olisi voitu vastatakaan? Jokin tuossa keississä kuitenkin haisee...

Siinä meni hyvä mies.

Mutta takaisin Matti Vanhaseen. Ilmoitti juuri haluavansa jatkaa pääministerinä, ja nauttii
suurta kansansuosiota. Viime pressanvaaleissa tipahti tosin kuin eno veneestä, mutta mies ei hellitä.

Perus- ja perhearvojen puolesta, näes! Raittiilla linjalla!

Kuitenkin ulkopuolisesta tarkkailijasta tämän syksyiset Vanhas -uutiset saavat henkilön perin outoon valoon.

Pääministerihän itse toi uuden ihmissuhteensa julkisuuteen. Yhteisesiintyminen kesäjuhlilla oli harkittu teko. Ei ehkä kuitenkaan loppuun saakka harkittu.

Pääministeri levitti peitetarinaa, että olisi tavannut espoolaisen yksinhuoltaja Susan Kurosen "Ikean jonossa". Herttaista. Matti vaan, tavallinen Vanhanen Nurmijärveltä - yksi meistä!

Kuitenkin marraskuun lopussa, suhteen simahdettua, Suski Kuronen lukuisissa erotilityksissään kertoi vallan muuta: He olivatkin tavanneet - netissä! Kurosella oli Suomi24 -saitilla kuvallinen deitti-ilmoitus, johon päänministeri vastasi. Fakta.

Ei siinä mitään. Netti on nykyaikaa. Siitä vaan. Parempi semmoinen pääministeri, joka on kiinnostunut naisista, kuin semmoinen, joka ei ole.

Mutta onko pakko valehdella?

Tästähän nousee luonnollisena esiin kysymys, että jos henkilö tuollaisessa asiassa jää valehtelusta kiinni, missä muissa asioissa hän mahdollisesti valehtelee? "Kenet kerran löydetään, häntä aina epäillään".

Susan Kurosen tarinointi on muutenkin kiehtovaa human interest -matskua.

Suskin päiväkirjamerkintä 1. lokakuuta 2006: "Matti auttaa mua rahallisesti pitopalvelun perustamisessa... Pelko hiipii kuitenkin ajatuksiin, mitä jos maksaakin omaatuntoaan puhtaaksi?".

Anteeksi kuinka? Auttaa rahallisesti? Maksaa omaatuntoaan puhtaaksi?

Sinänsä "tyhmäksi ja yksinkertaiseksi, hylätyksi tytöksi, joka häpeää, jolle nauraa koko Suomen kansa, ja jota johtavassa asemassa oleva mies saa kohdella halujensa mukaan" tuntevan Suskin (Kuronen Me Naiset -lehdessä 30.11.) ajatukset ovat tavattoman hauskaa luetavaa.

Oman kertomansa mukaan taloudellisesti tiukoilla oleva yksinhuoltaja olisi ollut valmis "sitoutumaan ja elämään mahdollisimman normaalia perhe-elämää ja perustamaan uusperheen". Nettituttavuus Matti Vanhanen sensijaan "vei hänen elämästään yhdeksän kuukautta uskottelemalla olevansa vakavissaan". Upeaa!

Entäs tämä: HS 3.12.2006:

"Kurosen haastatteluista syntyy helposti mielikuva, että Vanhanen oli kiinnostunut vain seksisuhteesta.- Minulle ainakin jäi sellainen tunne, Kuronen sanoo."

Jassoo! Raha siis vaihtoi omistajaa, ja kyse oli pelkästä seksisuhteesta. Tämähän käy yhä mielenkiintoisemmaksii!

Kuronen jatkaa (MN 30.11.): "Miksi kaiken piti tapahtua niin salassa ja piilossa? (...) Välillä minulle tuli piilottelusta likainen olo. Minä en kelvannut hänen rinnalleen epävirallisiinkaan tilaisuuksiin". - Niinpä niin, kukapa niitä hoitoja, varsinkaan netistä pokattuja espoolaisia yksinhuoltajia, liiemmin viitsisi esitelläkään. Inhimillistä. Miehenä ymmärrän Mattia.

Edelleen Suskin antaman lausunnon mukaan Suomen Pääministeri ilmoitti olevansa "sokissa" naisystävänsä jollekin hömppälehdelle antaman haastattelun johdosta.

Siis mitä? Pääministeri, vieläpä Euroopan Unionin puheenjohtajamaan pääministeri, johon kansakunta kohtalon hetkineen asettaa toivonsa, "sokissa" espoolaisen, netistä pokatun yksinhuoltajan suhde -haastattelun johdosta?

Jokin tässä mättää, ja pahasti.

Tapaus panee väkisinkin ajattelemaan "menestyksen" hintaa. Ei ole näköjään herroillakaan helppoa!

Sama kaveri hoitelee tärkeitä maan ja maanosan asioita tiukalla aikataululla, neuvottelee päivittäin vaikutusvaltaisten päättäjien kanssa - ja vapaa-ajalla eikun nettiin etsimään seuraa! Sitten taas takaisin korkeiden päättäjien pelipöytiin...

Sama kaveri, joka taidettiin valita Suomen Naisten ihanne-vävyksi.

Sama kaveri, joka Ranskan päämisteri Jacques Chiracin mukaan on "Suomen seksikkäin mies". Tämä lausunto oli härmäläisille mannaa, tästä jaksetaan muistuttaa.

Ikävä vaan, että kyseessä olikin Chiracin pilkka! Meni vaan yli kaalin Suomessa...

Sama valtionpäämieshän on todennut parasta Finlandessa olevan, että maa sijaitsee niin kaukana.

Sama valtionpäämieshän osallistui Berlusconin Silvion, Putinin Vladin ja
muiden joukossa taannoiseen Suomen ruoka-"kulttuurille" naureskeluun.

Vaikka eihän minulla henkilökohtaisesti mitään Jaskaa vastaan ole. Herrahan on asiakkaani!

Muutama vuosi sitten Tampereella, EU -huippukokouksen jälkeen, eräs vähittäismyyjä kertoi Gallian Pääministerin valkanneen postikortitelineestäni yhden kortin. Muuten Suomen markka -aiheisen. Merci beaucoup, Monsieur le Président! Toujours pour la France!

Kurosen Suski on kertonut ettei nettiheila Matti Vanhanen ole pitänyt häneen mitään yhteyttä kuuluisan "Tämä on nyt tässä!" erotekstarin jälkeen.

Herää tietenkin mielenkiintoinen kysymys Vanhasen antaman taloudellisen tuen luonteesta ja seurauksista.

Ensiksikin: Ostiko pääministeri seksiä? Raha kuulemma vaihtoi omistajaa, ja naispuolisen osapuolen kertoman mukaan pääministeri halusi vain seksiä. Jos ei tämä ole maksullista seksiä, niin mikä on?

Toiseksi: Jos ei Kurosen kertoman "rahallisen avustuksen antaja" pidä enää mitään yhteyttä, ja näinmuodoin ilmeisesti ei peri rahasuoritusta takaisin, kyse lienee juridisesti "lahjasta". Mutta entä lahjoituksen veroseuraamukset? Mikä oli lahjoituksen määrä?

Lähtekäämme kuitenkin siitä olettamuksesta, että Suomen Pääministeri EI ostanut seksiä.

Lähtekäämme kuitenkin siitäkin olettamuksesta, että mahdollisen lahjoituksen veroseuraamukset - lahjavero? - ovat Pääministeri Vanhasen taholta tulleet asianmukaisesti hoidetuiksi.

Ilman muuta. Onhan kyseessä sentään Pääministeri!

Muistakaamme, että Suomen Tasavallan Hallitus - todennäköisesti Pääministerin edustama puoluekin ohjelmassaan - on tarmokkaasti ottanut ohjelmaansa "prostituution ja ihmiskaupan vastaisen sodan".

Jatkakaamme Valtakunnassa samalla tasa-arvoon perustuvalla linjalla eteenpäin!

Etiäppäin, sano mummo ku lumessa lykki!

Jostakin syystä tämän kirjoittajalle - sulkeudun nöyrimmin suosioosi, Hyvä Lukija! - tulee mieleen muinainen Ranskan presidentti Felix Faure (1841 - 1899).

Galliassa muistellaan vieläkin hymyssä suin tuota heppua. Mösjöö jäi lähtemättömästi hallintoalamaistensa mieliin - ei minkään valtiollisen tekonsa johdosta - vaan siirryttyään Ajasta Ikuisuuten bordellissa sairauskohtauksen johdosta. Legendan mukaan tuolla valtionpäämiehellä oli kuolinhetkellään "masculinité" rakastajattarensa suussa. Felix Faure -keissiin liittyy toki muutakin, mutta herkimpien lukijoiden säästämiseksi jätettäköön mainitsematta.

"Siinäpä vasta kelpo mies!", muistelevat jälkipolvet.

Tosiaankin, olisiko miellyttävämpää ja omalla tavallaan kunniakkaampaa tapaa poistua näyttämöltä olemassakaan?

Meillä Suomessa näkyy tästä Pääministeri Matti Vanhas -keissistä päätellen olevan henkisesti vielä matkaa, kasvunvaraa, tuolle tasolle päästäksemme.

Ehkä joskus...

Siihen asti:

Kauan eläköön suomalainen tekopyhyys ja kaksinaismoralismi!

Entä miten tapauksen päähenkilöille sitten kävi?

Tätä kirjoitettaessa, 15.12., on tilanne se, että lööppien mukaan Suski Kurosella on uusi Rakkaus. Alastonkuvistakin hän kuuluu saaneen rahakkaan tarjouksen.

Tasavallan Pääministerinä jatkaa Matti Vanhanen. Kaarina -kohu ei vaikuttanut hänen asemaansa, ei liioin taannoinen tekstiviesti -kohu. Miksi tämäkään vaikuttaisi?

Jotenkin minulla on kuitenkin semmoinen tunne, että Vanhasen Matin ihmeelliset seikkailut NaisMaailmassa tulevat jatkumaan vielä paljonkin julkisuutta saavalla tavalla...

Kiitos jo etukäteen, Matti!

(JOENSUUSSA, JOULUKUU 2006)

 

Tallinna, perjantaina 22. joulukuuta 2007.

Timo Harakan proggiksessa YLE TV 2 klo 20.00:

Hyvät Naiset ja Herrat, koko Suomen Kansa: Susan Kuronen puhuu!

Tätä on odotettu!

Kävin iltapäivällä Talskussa hieronnassa, olo on rentoutunut. Minulla on hulppea, korkealla Tallinnan kattojen yläpuolella sijaitseva huone Reval Hotel Olümpiassa. Eikä maksa paljoa - alle 50 euroa, tämä on hiljaisen ajan "sooduspakkumine".

Otan vielä myöhäisiltapäiväiset tirsat nähdäkseni Suskin esiintymisen parhaassa mahdollisessa terässäni. Kohtaa koittaa yksi päättyvän vuoden kohokohdista!

Herätessä on pimeys jo laskutunut Tallinna ylle. Huone on niin korkealla,äänieristys niin hyvä, että alhaalta Liivalaia -kadulta ei liikenteen ääni kantaudu tänne asti. On aivan hiljaista. Tästä perspektiivistä Tallinna vaikuttaa isommaltakin metropolilta.

Avaan telkun. Nyt nautitaan!

Eihän tuo Suski ikäisekseen tavis -yksinhuoltajaksi pöllömmän näköinen ole. Mattia voi sikäli ymmärtää. Vaihtoi eronsa jälken nuorempaan ja nätimpään. Kaipasi säpinää.Mikäs sen inhimillisempää. Varsinkin kun Vanhastenkin avioelo oli - Merjan sanojen mukaan - niin perin "harmaata".

Ihmeen hyvin tuo Suski klaaraa telkkariesiintymisen, vaikkei hänellä - kuten moneen kertaan on todettu - mitään julkisuuskokemusta tai -valmennusta olekaan. Melko sanavalmis nainen, pariin otteeseen vain kadottaa sanottavansa.

Jostakin syystä Timo Harakka ottaa esiin kuvion taloudellisen puolen.

Hän kyselee, onko Suskille maksettu lehtihaastatteluista. Kuulemma vain joku illallinen, ei muuta. Haastattelun tämän kohdan oli määrä ilmiselvästi pestä Suski tältä osin puhtaaksi. Että Kuronen olisi liikkeellä ilman taloudellisia vaikuttimia.

Mutta, mutta.

Susan Kuronenhan kertoi pitkin syksyä julkaistuissa haastatteluissaan, päiväkirjamerkintöihinsäkin nojautuen, Matin "auttaneen häntä rahallisesti pitopalvelun perustamisessa".

Voisiko saada lisätietoa tapauksen tästä puolesta, kiitos!

Susan Kuronen kertoi tässä tv -haastattelussa myöskin sen, että tämä on hänen viimeinen julkinen esiintymisensä. Hän palaa kuulemma takaisin tavis -elämäänsä, mistä tulikin.

No, sehän nähdään.

Jotenkin minulla on tunne, että Susan Kurosestakin kuullaan vielä...

Miten olisi KANSANEDUSTAJA Susan Kuronen.

Sehän olisi vallan mainiota. Ja suorastaan johdonmukaista nykyiselle yhteiskunnalliselle kehitykselle. Näkyväthän ehdokkaina olevan esim. Mietaa, Julma-Juha ja vanha luokkatoverini, jopa samasta pulpetista, Anne Pohtamo. Suuri menetys oli, että henkilökohtainen suosikkini, liikemies Carl Danhammar eli "Senegalin Prinssi" (alias joku Juvonen Savosta, ilmeisesti), ei tainnut päästä edes Perussuomalaisten vaalilistoille. Joku innokas nähtävästi alkoi kaivelemaan vanhoja asioita... Sääli, tämä "Eestin Elvis" olisi kyllä ollut vankkaa ministeriainesta!

Mutta Suski eduskuntaan vaan! Toivottavasti Merja Vanhanenkin menee läpi. Sittenhän he olisivat siellä koko Trio!

Pappien, opettajien ja virkamiesten Koti- Uskonto- ja Isänmaa -puolue Kokoomuksesta Harri Jaskari, tottakai! Harmi vaan, että Harrin pitkäaikainen ihmissuhde, virolainen strippari "Kohu-Eeva" ei ole Suomen kansalainen. Eeva - tai Kai, vai mikä hänen oikea nimensä sitten onkaan - olisi itseoikeutettua kansanedustaja -matskua, ilman muuta!

Farssiksi vaan, koko homma, niin hyvä tulee!

(TALLINNA 22.12.2006)

EPILOGI

Perjantai, helmikuun 15. päivä, 2008.

Jatkoa tosiaankin piisaa...

Uskomatonta, absurdia teatteria...

Maan mahtavin poliittisen vallan käyttäjä, Pääministeri, käräjöi entistä rakastajatartaan, ilmeisen vaatimattomissa oloissa elävää yh -äitiä vastaan julkisessa oikeudenkäynnissä. "Intiimiasioista".

Pääministeri valittaa, että hän on kokenut "halveksuntaa" kirjan johdosta.

Susan Ruusunen, ent. Kuronen, kyynelehtii oikeudessa meikit poskia pitkin valuen. Hän ilmoittaa katuvansa, haluavansa pyytää anteeksi, ja etsii katsekontaktia Pääministeriin. Tämä pysyy tiukkana.

Onneksi "Pääministerin morsian" -kirjan kustantajalla, Etukenon Kari Ojalalla, on sentään erinomainen juristi, asianajaja Zacharias Sundström. Puheenvuorossaan Sundström toi esiin pääministeri Matti Vanhasen logiikan onttouden ja tekopyhyyden: Vanhanen on itse tuonut yksityiselämänsä lukuisia kertoja julkisuuteen - silloin kuin se hänelle on sopinut ja niin kuin hän itse on halunnut. Nyt sitten pullikoi, kun julkisuus ei ollutkaan mieluista.

Hevosetki nauraa draamalle, varsinkin ulukomailla. Eritoten Britanniassa, tietenkin.

Herkkua!

Tätä hupia jatkuu PARHAASSA tapauksessa vuosia, jos joku osapuolista valittaa maaliskuun 5. päivänä saatavasta käräjäoikeuden tuomiosta.

Kiitos vielä kerran, Matti!

(Rovaniemi 19.2.2008)