Club


SOVITTAMATON RISTIRIITA

Helsingin Sanomat 16.6.2006:

"Seksin ostamisen kieltävästä laista vallitsee eduskunnassa moninkertainen ja sovittamaton ristiriita - se kävi selväksi, kun kansanedustajat torstai-iltana aloittivat lain sisällön ratkaisevan käsittelyn suuressa salissa(...)".

Uutisen sanamuoto jäi ihmetyttämään.

"Sovittamaton ristiriita"?

Hetkonen!

Tämmöistä kielenkäyttöä ei koto -Suomessa ole miesmuistiin totuttu kuulemaan. Suomihan on ylpeillyt olevansa nk. sopimus- eli konsensusyhteiskunta.

"Meitä on niin vähän, ettei viitsitä riidellä. Pannaan riita poikki ja palataan normaaliin päiväjärjestykseen. Ahkeroimaan, rakentamaan hyvinvointia".

Niin, merkithän ovat muillakin elämänaloilla sellaiset, että "konsensus" -yhteiskunta alkaa tulla tiensä päähän. Tästä osoituksena vaikka kevään 2005 paperialan työselkkaus, tai tapahtumat Finnairin ympärillä elokuussa 2006.

Suomi on kuitenkin maa, jossa historiallisesti niin sisäisiä kuin ulkoisiakin ristiriitoja on riittänyt.

Itsenäistyminen Venäjästä. Karmea, säälimätön, verinen sisällissota. 1920- ja 30 -lukujen oikeistoradikalismi kyydityksineen ja muilutuksineen. Talvisota Ison Naapurin kanssa. Jatkosota. Lapin sota entistä aseveljeä vastaan. Vaaran vuodet sodan jälkeen. Jne jne.

Nyt siis retoriikkaan ilmestyy jälleen tuo ilmaisu "sovittamaton ristiriita" - seksin yhteydessä!

Niin, kovastihan tuota seksin oston totaalikieltoa yritettiin Härmään runnoa. Ei onnistunut. Vastaan tulivat perustuslait, ihmisoikeudet, intimiteeettisuoja -kysymykset ja määrätyt Suomi-Tsuhnalandian allekirjoittamat kansainväliset sopimukset. Feministisen Taliban -yhteiskunnan rakentaminen Suomeen keskeytyi, ainakin toistaiseksi.

Jälleen hyvä esimerkki siitä, miten hienoa on, että lainsäädäntövalta monissa seikoissa on jo siirtynyt Härmän rajojen ulkopuolelle. Esimerkiksi tässä seksikysymyksessähän eurooppalainen ajattelutapa ja myös lainsäädäntö ovat jo vuosia kulkeneet päinvastaiseen, liberaaliin suuntaan. Ajateltakoon vaikkapa Saksaa ja Hollantia. Poikkeuksena tietenkin Euroopan ja maailman kummajainen, feministi-fundamentalistinen Ruåtti. Oma surullinen, säälittävä tapauksensa...

Kuvioon kuuluu, että kieltolain ajajat nyt, kun osto "parituksen ja ihmiskaupan uhreilta" kriminalisoitiin, yrittävät vängätä KAIKEN prostituution olevan "parituksen ja ihmiskaupan" piirissä...

Vanha kikka. Annetaan sanoille uudet määritykset, haluttuun tavoitteeseen pääsemiseksi.

(SAVONLINNA, ELOKUU 2006)